En vigtig opgave i Education Esbjerg er at varetage Esbjergs og sydvestjyske politiske interesser inden for området for de videregående uddannelser. Det gør vi for at skabe gode vilkår for udbud af uddannelser i Sydvestjylland, der muliggør oprettelse af flere uddannelser, så vi har mulighed for at tiltrække endnu flere studerende.
Det årlige folkemøde på Bornholm er Danmarks største netværks- og debatforum for partier, organisationer, foreninger, græsrødder og virksomheder. Derfor er det helt afgørende, at vi i Education Esbjerg viser os frem, er synlige og har en markant stemme på netop Folkemødet, hvor beslutningstagere, andre vigtige interessenter inden for uddannelsesområdet og ikke mindst mange unge mennesker deltager.
Education Esbjerg deltog derfor i 2023 for første gang på Folkemødet, hvor vi lykkedes med at gøde den spirende fortælling om Esbjerg som en innovativ og attraktiv uddannelses by – og samtidig kunne levere solide faglige input til debatten om de unges trivsel, ligesom vi har fået talt om den nye uddannelsesreform med mange interessenter.
Generelt var uddannelser og mangel på arbejdskraft kæmpe store temaer på Folkemødet og et centralt omdrejningspunkt i mange oplæg og debatter. Læs mere om vores event under videoen.
Trivsel ind i uddannelserne! 3 bud på hvordan
Fredag 16. juni 2023 afholdt vi vores eget event på Folkemødet med overskriften ”Trivsel ind i uddannelserne! 3 bud på hvordan”. Her satte vi fokus på ét af de temaer, der er helt centrale for Education Esbjerg og en integreret del af vores E.1-uddannelseskoncept: De studerendes trivsel.
Vi har i Danmark en trivselskrise blandt studerende, der medfører frafald, ringe læring, bekymringer og stress. Det har store konsekvenser for de unge selv og vores samfund, der hungrer efter kvalificeret arbejdskraft.
Med udgangspunkt i de unges ønsker, drømme og udfordringer havde vi derfor inviteret tre dygtige oplægsholdere på scenen til at nuancere debatten om unges trivsel og gøre os klogere på, hvordan vi i fremtiden skaber uddannelser, der i højere grad bidrager til at fremme de studerendes trivsel.
Afslutningsvist rundede Freja Sangild Boysen, nyuddannet i folkesundhedsvidenskab og medstifter af SocialSpace, af med at stille gode og kritiske spørgsmål i forhold til ansvaret for de unges trivsel, og hvordan man som ungt menneske kan navigere i forhold til trivselskrisen
Vi glæder os samtidig over der mange positive tilbagemeldinger, vi har fået. Vi ses på Folkemødet 2024. Om det bliver et event, der smager af 2023, eller om vi skifter spor, har vi ikke besluttet os for endnu. Stay tuned!
Find de seneste nyheder lige her!