De studerende på SDU fortæller om et nærværende studiemiljø til Mette Frederiksen
Pressemeddelelse

April 19, 2024

Psykologiuddannelsen kommer til Esbjerg i 2025

Nu er det officielt, at Syddansk Universitet fra sommeren 2025 starter en ny uddannelse i psykologi på campus i Esbjerg. Så nu skal der gøres klar, så 75 studerende kan starte op næste år. Det er et resultat af et stærkt samarbejde mellem Education Esbjerg og SDU og med stor opbakning fra Esbjerg Kommune, lokale fonde og erhvervslivet.

Artikel

April 17, 2024

Ændringer i Education Esbjergs vedtægter

Her kommer en kort opdatering på de seneste ændringer, vi har foretaget i vores vedtægter, som vil blev præsenteret og godkendt på generalforsamlingen 15. april 2024

Pressemeddelelse

April 16, 2024

Ny formand og tre nye bestyrelsesmedlemmer i Education Esbjerg bestyrelse

På Education Esbjergs generalforsamling, der blev afholdt 15. april 2024, blev der valgt tre nye virksomhedsrepræsentanter ind i bestyrelsen. På det efterfølgende konstituerende bestyrelsesmøde blev Advokat og Partner Peter Kirk Larsen valgt som ny bestyrelsesformand.

Pressemeddelelse

March 19, 2024

Blandede bolcher i kvote 2-ansøgertallet til Esbjerg

I fredags udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, hvor studerende kan blive optaget på baggrund af en samlet vurdering af deres kvalifikationer. Sammenlignet med 2023 er der i år et lille fald på 6 pct. i antallet af førsteprioritetsansøgere til de videregående uddannelser i Esbjerg.

Artikel

February 7, 2024

Når man lytter, sker der noget magisk 

Hvordan bygger vi en digital platform, som både studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner finder brugbar? Læs med i indlægget og bliv klogere på, hvad der sker, når man lytter.

Mindeord

January 17, 2024

Mindeord til bestyrelsesformand Henrik Uhd Christensen

Det er med stor sorg, at vi i morges modtog beskeden om Henriks bortgang. Som formand for Education Esbjerg var han et fyrtårn, der lyste Esbjerg op. Henrik kæmpede for Esbjerg som en innovativ og attraktiv studie by ved at trække flere uddannelser og studerende til byen.

Artikel

December 21, 2023

Politiske indsatser for flere studiepladser

Vores strategiske tiltag for at øge antallet af studiepladser og tiltrække internationale talenter til Sydvestjylland. Et dybdegående kig på vores samarbejde med uddannelsesinstitutioner og politikere for at forme fremtidens uddannelseslandskab.

Artikel

December 18, 2023

E.1 Mentor Kickoff 2023: En bro mellem studier og karriere

I starten af november 2023 blev det fjerde E.1 Mentorprogram sat i gang. Dette initiativ, som bygger bro mellem Esbjergs videregående uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet, tilbyder studerende vejledning i overgangen fra studieliv til arbejdsliv. Programmet matcher studerende med erfarne mentorer fra forskellige fagområder, og i år er intet mindre end 35 nye mentor-mentee par blevet dannet.

Artikel

December 8, 2023

Oplev de mangfoldige facetter af lærerrollen – Et indblik i E.1 Inspirational talk på UC SYD

E.1 Inspirational Talk kastede denne gang lys over et spændende og ofte overset emne - de ni dimensioner af lærerrollen. Med et panel bestående af fire erfarne lærere, som hver har taget deres uddannelse i forskellige retninger, blev dette oplæg en uundværlig oplevelse for 90 lærerstuderende på UC SYD.

Artikel

September 20, 2023

Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund – Jeg er virkelig positiv over det ambitionsniveau, som man lægger for dagen i denne landsdel

Mandag den 18. september, var en helt speciel dag her på kontoret. Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund slog nemlig et smut forbi kontoret. Vi havde et stramt program og mange emner, vi skulle forbi.

Artikel

September 20, 2023

På forsiden af Jyllands-Posten

Kritik fra to borgmestre og en direktør i Esbjerg over for regeringen for at begrænse antallet af internationale studerende. Regeringen er lydhør og erklærer sig parate til åbne døren for flere.

Artikel

August 30, 2023

Esbjerg oplever betydelig vækst i studieoptag: Esbjerg ligger 5 procentpoint foran de større byer 

Esbjerg oplever 6 pct. stigning i optag af studerende sammenlignet med sidste år. Dette i modsætning til Aarhus, Odense, Aalborg og København, der kun oplevede en 1% stigning.

Artikel

July 12, 2023

Public Affairs: Et usynligt arbejde, der skaber synlige resultater

Public affairs lyder mest af alt som titlen på en actionfilm fra 90’erne. Men realiteten er en anden, og navnet refererer oftest til aktiviteter og strategier, der involverer en organisation eller enkeltperson i at opbygge og vedligeholde relationer med offentlige myndigheder, politikere, beslutningstagere og andre interessenter inden for den offentlige sektor.

Artikel

July 11, 2023

Education Esbjerg på Folkemødet: Trivsel i fokus for fremtidens uddannelser

Fredag 16. juni 2023 afholdt vi vores eget event på Folkemødet med overskriften ”Trivsel ind i uddannelserne! 3 bud på hvordan”. Her satte vi fokus på ét af de temaer, der er helt centrale for Education Esbjerg og en integreret del af vores E.1-uddannelseskoncept: De studerendes trivsel!

Pressemeddelelse

July 6, 2023

Fremgang i kvote 1 ansøgningerne til de videregående uddannelser i Esbjerg

Den 5. juli kl. 12 var der frist for at søge ind på en videregående uddannelse. Og i år har mange unge valgt at søge mod Esbjerg. I alt har 1773 søgt en videregående uddannelse i Esbjerg på 1. prioritet, hvilket er en fremgang på 15,6 procent sammenlignet med 2022.

Artikel

June 27, 2023

Stor efterspørgsel på erhvervskandidater i Esbjerg

Den nye reformaftale om universitetsuddannelserne lægger op til en væsentlig udvidelse af erhvervskandidatordningen og rummer derfor et stort potentiale for at adressere udfordringerne med mangel på kvalificeret arbejdskraft. 

Artikel

June 26, 2023

Praksisnærhed og familiære bånd – Grunden til at Esbjerg blev Karolines valg som studieby 

Når det kommer an på at vælge den rette studieby for en jurauddannelse, er der to afgørende faktorer, der bør veje tungt: praksisnærhed og karrieremuligheder. Og her er Esbjerg en by, der virkelig skiller sig ud.

Branda og mikkel om at være parret som mentee og mentor i E.1 mentorprogrammet.
Video

May 1, 2023

Hvad er E.1 mentorprogram? Hvad er det bedste ved at være mentee og mentor?

Hvad er E.1 mentorprogram? Hvad er det bedste ved at være mentee og mentor? Hvad er det bedste ved samarbejdet mellem studerende og erhvervsfolk?

Artikel

April 4, 2023

Hvorfor tager man det ikke skridtet videre – helt ud til erhvervslivet?

Der var fokus på de unge, og hvordan vi uddanner til fremtiden ved vores første årsmøde i Education Esbjerg onsdag 29. marts 2023.

Pressemeddelelse

March 29, 2023

Psykologi på vestjysk: SDU og Education Esbjerg i banebrydende samarbejde om ny psykologiuddannelse i Esbjerg

SDU vil åbne en ny bachelor- og kandidatuddannelse i psykologi ved SDU Esbjerg. Det er målet at lave 75 nye pladser fra 2025. Det bliver samlet 350 studerende, når uddannelsen er i fuldt sving.

Artikel

March 20, 2023

Kvote 2 ansøgningerne til de videregående uddannelser i Esbjerg er gået frem

I alt har 983 søgt en uddannelse i Esbjerg på 1. prioritet, hvilket svarer til en fremgang på knapt 25 procent sammenlignet med sidste år

Radio/TV

March 2, 2023

Direktør Lone Saaby deltog i debatten på DR – Uddanner vi forkert?

På dagen, hvor regeringen præsenterer sin uddannelsesreform, møder uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund studerende, undervisere og erhvervslivet i Debatten: Er det en god idé at forkorte op mod halvdelen af landets kandidatuddannelser? Og skal de danske uddannelser i højere grad målrettes arbejdsmarkedet? DRTV

Artikel

March 2, 2023

Esbjerg håber at regeringens udspil løser mangel på hænder og hoveder

Regeringen har i dag lanceret sit længe ventede uddannelsesudspil ”Forberedt til fremtiden”, der skal sikre bedre sammenhæng mellem alle uddannelsesniveauer, større uddannelsesudbud i hele landet og generelt videreudvikle et uddannelsessystem, der både gavner de studerende og erhvervslivets stigende behov for arbejdskraft.

Artikel

February 6, 2023

Tillykke til Malte, Fredrik og Anila med Esbjerg Universitetspris 2022

Esbjerg hædrer universitetsstuderende: Modtagerne af Esbjerg Universitetspris 2022 blev torsdag den 2. februar 2023 fejret på SDU Esbjerg

E.1 er et helt nyt byggeri af international klasse - tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group og er Education Esbjergs kommende vartegn. Projektet består af i alt 30.000 m2 uddannelsesbygninger samt en masterplan for området Esbjerg Strand (Foto: Christer Holte/Education Esbjerg).
Pressemeddelelse

January 17, 2023

Jubel i Esbjerg over nye uddannelser

Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund (M) har godkendt tre nye uddannelser, som skal ligge i Esbjerg med det formål at sikre fremdrift for bl.a. den grønne omstilling og SKATs fremtid. De godkendte uddannelser er diplomingeniøruddannelsen i bæredygtig energiteknik, der udbydes gennem Aalborg Universitet, kandidatuddannelsen i idræt og sundhed, der udbydes gennem Syddansk Universitet, samt professionsbacheloren i skat, der udbydes på UC SYD.

Pressemeddelelse

December 14, 2022

Bestyrelsesformand i Education Esbjerg er begejstret for regeringens udspil

Den nye regering præsenterede i dag sit regeringsgrundlag og en vision for en reform af uddannelsessystemet. Det skaber begejstring i Esbjerg. For reformen indeholder mange af de elementer Esbjerg og Education Esbjerg længe har efterspurgt.

Lars-Eric er nu ansat ved Qubiqa som software engineer – et job han landede gennem mentorprogrammet, hvor han blev matchet med Palle Lau Nordtorp, mechanical engineer fra Qubiqa.
Video

November 17, 2022

Som nyuddannet fik Lars-Eric sit første job gennem mentorprogrammet

Fra november 2021 til juni 2022 deltog Lars-Eric Ertlmeier i E.1. mentorprogrammet for at blive klogere på ansøgningsprocesser, CV-udarbejdelse og generelt, hvordan man tilgår overgangen fra studieliv til arbejdsliv i Danmark. Lars-Eric flyttede nemlig for fem år siden til Danmark for at studere på Aalborg Universitet Esbjerg og stod nu, som snart nyuddannet, at skulle i gang med næste skridt. I

Education Esbjerg kvitterer for regeringens ambitioner i udspillet ’Danmark kan mere III’, som bl.a. vil forsøge at erhvervsrette universitetsuddannelserne yderligere. Men hele uddannelsessystemet bør sættes under lup med dette omfattende reformudspil, og der skal mere fokus på finansieringen af uddannelser uden for de største studiebyer.
Pressemeddelelse

September 26, 2022

Gode takter i regeringens uddannelsesudspil, men der skal mere fokus på provinsen

Education Esbjerg kvitterer for regeringens ambitioner i udspillet ’Danmark kan mere III’, som bl.a. vil forsøge at erhvervsrette universitetsuddannelserne yderligere. Men hele uddannelsessystemet bør sættes under lup med dette omfattende reformudspil, og der skal mere fokus på finansieringen af uddannelser uden for de største studiebyer.

EDUCATION ESBJERG FORTÆLLER OM UDDANNELSESKONCEPTET E.1 TIL ENERGIENS FOLKEMØDE
Video

September 21, 2022

Education Esbjerg fortæller om uddannelseskonceptet E.1 til Energiens Folkemøde

I midt september deltog vi i Energiens Folkemøde på Torvet i Esbjerg. Her fik vi mulighed for at fortælle mere om vores nye uddannelseskoncept E.1. Det kan du se meget mere om i denne video, hvor vores programleder for virksomhedssamarbejde, Martin Lykkeskov Bahr, fortæller mere om, hvad vores ambitioner med E.1 er.  Du kan også læse endnu mere om E.1 her:  E1education.dk

E.1 er et helt nyt byggeri af international klasse - tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group og er Education Esbjergs kommende vartegn. Projektet består af i alt 30.000 m2 uddannelsesbygninger samt en masterplan for området Esbjerg Strand (Foto: Christer Holte/Education Esbjerg).
Pressemeddelelse

September 14, 2022

Education Esbjerg blive en selvstændig forening med mulighed for medlemskab

Siden starten i januar 2020 har Education Esbjerg anvendt Business Esbjergs velfungerende organisation, men fra 1. oktober 2022 bliver Education Esbjerg en selvstændig forening i egne lokaler og med mulighed for medlemskab blandt byens virksomheder, uddannelsesinstitutioner, omkringliggende kommuner og andre interesserede. Foreningen, der afholder 1. ordinære generalforsamling i marts 2023, udvider bestyrelsen med tre medlemmer: Rikke Vestergaard, Kommunaldirektør i Esbjerg Kommune, Steen Brødbæk, Direktør i Semco Maritime og Henrik Larsen, Rektor på Erhvervsakademi SydVest.

Vi gentager succesen og har igen budt velkommen til nye graduates. D. 1. september 2022 er første arbejdsdag for vores nye graduates, de er spændte og vi er spændte. Mød dem herunder – og så glæder vi os til, at I skal følge med i deres rejse de næste to år.
Artikel

September 2, 2022

Mød de nye graduates hold 2022

Vi gentager succesen og har igen budt velkommen til nye graduates. D. 1. september 2022 er første arbejdsdag for vores nye graduates, de er spændte og vi er spændte. Mød dem herunder – og så glæder vi os til, at I skal følge med i deres rejse de næste to år.

Video

August 31, 2022

Ambitiøse mål, kræver ambitiøse planer. Visionen for E.1 – udviklet af Education Esbjerg

Med E.1. uddannelseskonceptet har Education Esbjerg en vision om at tænke uddannelse på en hel ny måde ved at sætte fokus på trivsel, virksomhedssamarbejde og digitalisering.

Se videohilsen fra uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen
Video

August 25, 2022

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen sender en hilsen til Education Esbjergs offentliggørelsen af E.1

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen var desværre forhindret i at deltage i offentliggørelsen af vores uddannelseskoncept E.1. samt 'Masterplan Esbjerg Strand'.

Banebrydende og helhedsorienteret. Sådan beskriver Education Esbjerg sit innovative uddannelseskoncept, E.1, der lanceres i dag. Konceptet vil øge trivslen blandt de studerende markant og dermed tage livtag med en af de største udfordringer i det danske uddannelsessystem.
Pressemeddelelse

August 23, 2022

Studerendes trivsel helt centralt i innovativt uddannelseskoncept fra Esbjerg

Banebrydende og helhedsorienteret. Sådan beskriver Education Esbjerg sit innovative uddannelseskoncept, E.1, der lanceres i dag. Konceptet vil øge trivslen blandt de studerende markant og dermed tage livtag med en af de største udfordringer i det danske uddannelsessystem.

Pressemeddelelse

July 28, 2022

Som forventet falder optag på uddannelserne i Esbjerg

28. juli ved midnat fik de unge besked på, om de var optaget på en videregående uddannelse. Som forventet er færre blevet optaget i år - både i Esbjerg og i resten af landet. Efter corona-restriktionerne er væk vil unge gerne ud at rejse, på højskole og opleve friheden. det er meget forståeligt og forventeligt.

E.1 er et helt nyt byggeri af international klasse - tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group og er Education Esbjergs kommende vartegn. Projektet består af i alt 30.000 m2 uddannelsesbygninger samt en masterplan for området Esbjerg Strand (Foto: Christer Holte/Education Esbjerg).
Artikel

July 25, 2022

Se billederne fra eftermiddagens præsentation af E.1 uddannelseskonceptet

Senere på dagen d. 23. august stod den på endnu en fantastisk ’offentliggørelse’ af E.1 uddannelseskonceptet, da vi bød omkring 200 gæster velkommen til afterrelease event hos Semco Maritime.

”Jeg kendte faktisk intet til Esbjerg på forhånd og har aldrig været her før. Men jeg er blevet meget positivt overrasket over hele den pakke, vi bliver tilbudt her i forbindelse med studiepraktik. Det er virkelig en god mulighed for at få snakket med en masse forskellige og få mere indblik i, hvordan studielivet er her i byen. Inden jeg kom herover, var Esbjerg nok ikke for alvor en mulighed for mig, men det er det blevet nu, da jeg kan se en masse gode muligheder her,” lød det fra 19-årige Andrea Tarnø fra Roskilde, som er i studiepraktik på Aalborg Universitet Esbjerg.
Pressemeddelelse

July 6, 2022

Færre ansøgere, men udviklingen vender næste år

Antallet af ansøgere til de videregående uddannelser i Esbjerg viser et fald i forhold til sidste år. Faldet var ventet og sker også i resten af Danmark, men er meget ærgerligt, for vi har behov for, at flere unge tager en uddannelse i Esbjerg, lyder der fra Lone Saaby, nyudnævnt direktør for Education Esbjerg.

“Mentorprogrammet har styrket vores forbindelse til udannelsesverdenen” Education Esbjerg
Artikel

June 23, 2022

“Mentorprogrammet har styrket vores forbindelse til udannelsesverdenen”

Bettina Søgaard og Dorte Andersen har fra november 2021 til juni 2022 været mentorer for studerende fra Esbjergs videregående uddannelser. Her har de fået et unikt indblik i de udfordringer, de studerende står overfor i dag, og de har fået en direkte forbindelse til studerende på de videregående uddannelser. Noget som særligt Dorte ser store fordele ved:

I mine øjne giver det rigtig god mening, at man som studerende tilmelder sig mentorprogrammet,” fortæller Emil afslutningsvist.
Artikel

May 16, 2022

” Jeg vil udvide mit netværk for at komme tættere på mit drømmejob”

Siden november har Mick og Emil været mentor og mentee. Sammen har de vendt mange tanker og emner, men centralt har særligt én ting været – springet fra studieliv til arbejdsliv. Samtalerne har givet simultant vokseværk hos de to og har resulteret i Emils nye studiejob og Micks større forståelse for de muligheder, hans netværk besidder.

Education Esbjerg har sat et nyt initiativ i søen: “Oplev Esbjergs Studieliv”. Initiativet er i første omgang et pilotprojekt, der skal vise Esbjergs studieliv og uddannelsesmuligheder frem for afgangselever i Ribe, Varde og Esbjerg. Det består af flere events som uddannelsesspeed-date, Esbjergs Største Fredagsbar og Kongekampen.
Artikel

May 15, 2022

Afgangselever oplever Esbjergs studieliv gennem nyt initiativ

Education Esbjerg har sat et nyt initiativ i søen: “Oplev Esbjergs Studieliv”. Initiativet er i første omgang et pilotprojekt, der skal vise Esbjergs studieliv og uddannelsesmuligheder frem for afgangselever i Ribe, Varde og Esbjerg. Det består af flere events som uddannelsesspeed-date, Esbjergs Største Fredagsbar og Kongekampen.

“Nu stiger jeg af rejsen og er fremover kun med på mindre ture”, udtaler Erling Petersson. – Foto: Education Esbjerg
Artikel

April 12, 2022

Erlings afskedshilsen – “at rejse er at leve”

Vi har på de godt 2 år nået mange stationer og milepæle og har sat en række aftryk og spor, der alle skal være med til at gøre Esbjerg til en mere attraktiv uddannelsesby.

Louise Liberty Dohrmann graduated from SDU Esbjerg in 2015. With a masters degree in Sports & Event Management Louise has worked in various different positions, and since 2020 she has been with Esbjerg Kommune as a HR & Digitalization Consultant. In 2021 she also took a new role upon herself – to be a mentor in the Student In Business Mentoring Programme. A role from which she draws upon her journey towards her current position.
Artikel

April 6, 2022

Meet a mentor: Louise Liberty Dohrmann

Louise Liberty Dohrmann graduated from SDU Esbjerg in 2015. With a masters degree in Sports & Event Management Louise has worked in various different positions, and since 2020 she has been with Esbjerg Kommune as a HR & Digitalization Consultant. In 2021 she also took a new role upon herself – to be a mentor in the Student In Business Mentoring Programme. A role from which she draws upon her journey towards her current position.

I Esbjerg er der glæde over aftalen om flere og bedre uddannelser i hele Danmark. Med aftalen vender regeringen og forligspartierne nu udviklingen, så der bliver flere videregående uddannelser uden for de store byer.
Artikel

March 24, 2022

Godt at uddannelsesaftalen er landet – men der er stadig behov for flere uddannelser i Esbjerg

I Esbjerg er der glæde over aftalen om flere og bedre uddannelser i hele Danmark. Med aftalen vender regeringen og forligspartierne nu udviklingen, så der bliver flere videregående uddannelser uden for de store byer.

Artikel

February 28, 2022

Her er Education Esbjergs kommende direktør – Lone Saaby er tiltrukket af byens nye handlekraft

Education Esbjerg har ansat Lone Saaby som ny direktør. Hun har de seneste seks år været direktør for Sikkerhedsstyrelsen med 200 medarbejdere og base i Esbjerg.

Det kan være en overvældende og svær beslutning at vælge sit kommende studie og ikke mindst sin kommende studieby. Fordi hvordan bliver man afklaret omkring sit valg, før man står i det? Svaret er “Åbent Hus”. I hvert fald hvis man spørger Jakob Fin Rasmusse
Artikel

February 18, 2022

Åbent hus gjorde Jakob sikker i sit valg af uddannelse

Det kan være en overvældende og svær beslutning at vælge sit kommende studie og ikke mindst sin kommende studieby. Fordi hvordan bliver man afklaret omkring sit valg, før man står i det? Svaret er “Åbent Hus”. I hvert fald hvis man spørger Jakob Fin Rasmussen.

Education Esbjerg har med et nytænkende Graduate program succes med at tiltrække både spændende og anderledes profiler, samtidig med at virksomhederne ser en gevinst i et tæt og forpligtende samarbejde om de færdiguddannede.
Artikel

December 22, 2021

Graduate program: Åbne for flere spor af profiler

Education Esbjerg har med et nytænkende Graduate program succes med at tiltrække både spændende og anderledes profiler, samtidig med at virksomhederne ser en gevinst i et tæt og forpligtende samarbejde om de færdiguddannede.

Unge erhvervsfolk fra knapt 30 lokale virksomheder og 34 studerende fra Esbjergs videregående uddannelser begynder tirsdag eftermiddag så småt at komme ind ad døren på Fredericia Maskinmesterskole. Her kickstarter Education Esbjerg andet forløb af Student in Business Mentorprogram. Deltagerne er alle spændte på at møde hinanden – man kan kalde det for en slags ”blind date” – da de inden kun har fået oplyst, at de er blevet matchet med hhv. en mentee eller mentor. Men de ved ikke hvem – så dette kick-off danner også rammen for deres første møde og første én-til-én samtale
Artikel

November 4, 2021

Mennesker mødes og et udviklende samarbejde opstår – kick off på education esbjergs andet mentorforløb

Unge erhvervsfolk fra knapt 30 lokale virksomheder og 34 studerende fra Esbjergs videregående uddannelser begynder tirsdag eftermiddag så småt at komme ind ad døren på Fredericia Maskinmesterskole. Her kickstarter Education Esbjerg andet forløb af E.1 mentorprogram. Deltagerne er alle spændte på at møde hinanden – man kan kalde det for en slags ”blind date” – da de inden kun har fået oplyst, at de er blevet matchet med hhv. en mentee eller mentor. Men de ved ikke hvem – så dette kick-off danner også rammen for deres første møde og første én-til-én samtale

I samarbejde med Study in Esbjerg havde Education Esbjerg inviteret gymnasielever, der er i studiepraktik på byens videregående uddannelser til et fælles socialt arrangement på Esbjerg Street Food for at gøre dem klogere på studielivet i området. Langt størsteparten af deltagerne kom fra andre kommuner end Esbjerg og næsten 75 pct. af de unge kunne efter eventet se sig selv som studerende i byen.
Artikel

October 28, 2021

Nyt arrangement for gymnasieelever lokker unge fra hele landet til Esbjerg

I samarbejde med Study in Esbjerg havde Education Esbjerg inviteret gymnasielever, der er i studiepraktik på byens videregående uddannelser til et fælles socialt arrangement på Esbjerg Street Food for at gøre dem klogere på studielivet i området. Langt størsteparten af deltagerne kom fra andre kommuner end Esbjerg og næsten 75 pct. af de unge kunne efter eventet se sig selv som studerende i byen.

Artikel

August 17, 2021

Som mentor er jeg blevet bekræftet i mit karrierevalg

I E.1 mentorprogram, et initiativ af Education Esbjerg, er det første mentorforløb i fuld gang – og det er med stor succes. Her halvvejs inde i forløbet melder flere af programmets mentees tilbage, at deres pågældende mentor allerede har guidet og hjulpet dem med flere af de udfordringer, de oplever i overgangen fra studieliv til arbejdsliv. Men det er ikke kun de deltagende mentees, der udvikler sig under programmet. mentorerne oplever også, at det at være mentor er givende for dem - både personligt og fagligt.

I E.1 Mentorprogram, et initiativ af Education Esbjerg, er det første mentorforløb i fuld gang - og det er med stor succes. Her halvvejs inde i forløbet melder flere af programmets mentees tilbage, at deres pågældende mentor allerede har guidet og hjulpet dem med flere af de udfordringer, de oplever i overgangen fra studieliv til arbejdsliv. men det er ikke kun de deltagende mentees, der udvikler sig under programmet. Mentorerne oplever også, at det at være mentor er givende for dem - både personligt og fagligt.
Artikel

August 2, 2021

Natalias mentorerfaringer bidrager til hendes arbejdsplads

I E.1 Mentorprogram, et initiativ af Education Esbjerg, er det første mentorforløb i fuld gang - og det er med stor succes. Her halvvejs inde i forløbet melder flere af programmets mentees tilbage, at deres pågældende mentor allerede har guidet og hjulpet dem med flere af de udfordringer, de oplever i overgangen fra studieliv til arbejdsliv. men det er ikke kun de deltagende mentees, der udvikler sig under programmet. Mentorerne oplever også, at det at være mentor er givende for dem - både personligt og fagligt.

Oogså de mellemstore provinsbyer har brug for flere uddannelser, flere studerende og flere højtuddannede for at sikre vækst og udvikling. I Esbjerg og Sydvestjylland er et Danmark i bedre balance en forudsætning for at realisere grøn omstilling for milliarder til gavn for hele det danske samfund.
Artikel

July 6, 2021

Vi behøver uddannelser i det grønne vesten

Også de mellemstore provinsbyer har brug for flere uddannelser, flere studerende og flere højtuddannede for at sikre vækst og udvikling. I Esbjerg og Sydvestjylland er et Danmark i bedre balance en forudsætning for at realisere grøn omstilling for milliarder til gavn for hele det danske samfund.

I STUDENT IN BUSINESS (SIBU), ET INITIATIV AF EDUCATION ESBJERG, ER DET FØRSTE MENTORFORLØB I FULD GANG – OG DET ER MED STOR SUCCES. HER HALVVEJS INDE I FORLØBET MELDER FLERE AF PROGRAMMETS MENTEES TILBAGE, AT DERES PÅGÆLDENDE MENTOR ALLEREDE HAR GUIDET OG HJULPET DEM MED FLERE AF DE UDFORDRINGER, DE OPLEVER I OVERGANGEN FRA STUDIELIV TIL ARBEJDSLIV. MEN DET ER IKKE KUN DE DELTAGENDE MENTEES, DER UDVIKLER SIG UNDER PROGRAMMET. MENTORERNE OPLEVER OGSÅ, AT DET AT VÆRE MENTOR ER GIVENDE FOR DEM – BÅDE PERSONLIGT OG FAGLIGT.
Artikel

July 6, 2021

Palle er klar på at være mentor igen i næste forløb

I E.1 Mentorprogram, et initiativ af Education Esbjerg, er det første mentorforløb i fuld gang – og det er med stor succes. Her halvvejs inde i forløbet melder flere af programmets mentees tilbage, at deres pågældende mentor allerede har guidet og hjulpet dem med flere af de udfordringer, de oplever i overgangen fra studieliv til arbejdsliv. Men det er ikke kun de deltagende mentees, der udvikler sig under programmet. Mentorerne oplever også, at det at være mentor er givende for dem – både personligt og fagligt.

EDUCATION ESBJERG HAR VÆRET FORBI ESBJERG KULTURELLE UNGDOMSFOND (KUUF) FOR AT TAGE SOMMERTEMPERATUREN.
Artikel

June 30, 2021

Sommertemperaturen hos KUUF

Education Esbjerg har været forbi Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond (KUUF) for at tage sommertemperaturen.

TORSDAG D. 17.6.2021 SAMLEDE EDUCATION ESBJERG SIT UNGE ADVISORY BOARD TIL WORKSHOP OM UDVIKLING AF INITIATIVET ”STUDENT IN BUSINESS – (SIBU)”, PÅ DEN NYE CAFÉ HEY OKAY. UNDER WORKSHOPPEN PRÆSENTEREDE EDUCATION ESBJERG ET UDKAST TIL ET NYT ”STUDENT IN BUSINESS (SIBU)” INITIATIV DER SKAL TAGE HÅND OM DE MANGE UNGE PÅ UNGDOMSUDDANNELSERNE, I DERES VEJ TIL VALG AF UDDANNELSESSTED OG BY.
Artikel

June 23, 2021

En aften fyldt med inputs fra de unge: “Esbjerg har mega meget at byde på”.

Torsdag d. 17.6.2021 samlede Education Esbjerg sit unge advisory board til workshop om udvikling af initiativet "E.1 Mentorprogram", på den nye café hey okay. Under workshoppen præsenterede Education Esbjerg et udkast til et nyt E.1 Mentorprogram” initiativ der skal tage hånd om de mange unge på ungdomsuddannelserne, i deres vej til valg af uddannelsessted og by.

Artikel

June 7, 2021

Netværk på tværs: “Vi skal gøre verden større og løfte hinanden”

EDUCATION ESBJERGS E.1 MENTOR PROGRAM KUNNE TORSDAG D. 10. JUNI ENDELIG SAMLE ALLE MENTOR-MENTEE PAR TIL MIDTVEJSWORKSHOP. DET VAR FØRSTE GANG, AT FLERE AF PARRENE MØDTE HINANDEN FYSISK, OG EFTERMIDDAGEN BESTOD BLANDT ANDET AF OPLÆG FRA HJERMINDLINK V. CHRISTIAN HJERMIND OG FRA ANETT EGSGAARD, ADM. DIREKTØR V. TELESIKRING.

Jurauddannelse i Esbjerg
Artikel

May 27, 2021

Jurauddannelsen er en gevinst for Esbjerg – og vi har ambitioner om flere uddannelser

Henrik Uhd Christensen, CEO, Viking Life-Saving Equipment og bestyrelsesformand for Education Esbjerg, udtaler sig her om regeringens nye uddannelsesudspil.

I 2022 VIL DE FØRSTE KANDIDATSTUDERENDE I MEDICIN PÅ SYDVESTJYSK SYGEHUS MELDE DERES ANKOMST. NYE TAL VISER EN STÆRK OPBAKNING, OG FREMTIDEN FOR DEN KOMMENDE LÆGEUDDANNELSE SER DERFOR EKSTRAORDINÆRT LYS UD.
Artikel

April 22, 2021

Stærke ansøgertal til kommende uddannelse – en fantastisk tillidserklæring

i 2022 vil de første kandidatstuderende i medicin på sydvestjysk sygehus melde deres ankomst. nye tal viser en stærk opbakning, og fremtiden for den kommende lægeuddannelse ser derfor ekstraordinært lys ud.

Artikel

November 20, 2020

Byen vil os, og vi vil byen

ET HÆSBLÆSENDE 2020 SYNGER EFTERHÅNDEN PÅ SIDSTE VERS, OG MANGE GÅR MED HÅBEFULDE FORVENTNINGER TIL ÅRET 2021.

Radio/TV

July 30, 2020

Esbjerg vil have flere studerende

Udsendelsen fra TVSYD