Artikel

Når man lytter, sker der noget magisk 

February 7, 2024

Hvordan bygger vi en digital platform, som både studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner finder brugbar? Læs med i indlægget og bliv klogere på, hvad der sker, når man lytter.

Målet er klart – at gøre Esbjerg endnu mere tiltalende for de unge studerende og samtidig skabe stærke bånd mellem studerende og deres uddannelses- og karrieremuligheder. Et vigtigt middel for at nå dette mål, er at de studerende og virksomheder, ikke bare bliver hørt, men er en aktiv del af hele processen – især når vi snakker om den digitale platform.

Fra september til december 2023

Første skridt var dybdegående feltstudier og interviews med over 100 studerende, som fandt sted fra september til december 2023. Vi dykkede ned i livet hos vores vigtigste stakeholdere: studerende fra forskellige steder som AAU, SDU, UC SYD, SDMK, EASV og FMS. Hvert interview gav os et lille indblik i de unges dagligdag, deres udfordringer og drømme. 

En ting stod hurtigt klart: de studerende ønsker tættere forbindelse på tværs af institutionerne og muligheder for social integration. De vil begivenheder, der bringer dem sammen med andre studerende på tværs af uddannelsesinstitutionerne, og viste os dermed, at de gerne vil et større socialt netværk. 

Vores mere dybdegående samtaler med de studerende gav os endnu større indsigt. Samtaler, som varede en time, gav os et klart billede af, hvad vores brugere virkelig ønskede sig. Endnu større berøringsflade med erhvervslivet i Esbjerg. Et mere sprudlende socialt liv i Esbjerg, hvor de studerende kommer hinanden endnu mere ved.

Vi blev her bekræftet i, at vi allerede er godt på vej, med de initiativer initiativer vi i forvejen tilbyder. Mere af det!
 

 

Det er vildt fedt med sociale events med andre institutioner, fordi man finder ud af, at man har meget mere til fælles med nogen, som går på en helt anden uddannelse, end den man selv går på.

Studerende fra Esbjerg
Citat fra et af de dybdegående interviews
med 10 forskellige studerende

Hvad har vi lært? 

Findings fra de seneste tre måneder er virkelig brugbare. Vi fandt ud af, at de studerende ikke bare var på udkig efter en informationsplatform; de søgte et fællesskab. De ville være en del af noget større, noget der forstod og anerkendte deres behov.

Denne erkendelse er nu en milepæl for vores projekt, som stræber efter at skabe løsninger, der ikke kun er funktionelle, men som også er empatiske og inkluderende. Vi blev her bekræftet i, at vi allerede er godt på vej, med de initiativer initiativer vi i forvejen tilbyder. Mere af det! 

Som afrunding kan man sige, at udviklingen af den digitale platform aldrig slutter. Vi er først lige startet. Og vores løfte om at lytte og tilpasse os efter vores stakeholderes behov er alfa omega. Vi stræber ikke bare efter at bygge endnu en digital platform, men et levende fællesskab, der skaber bånd på tværs.

E.1 App til Android og iOS

Vi er begejstrede for at annoncere en større opgradering af E.1-oplevelsen, da vi introducerer E.1-appen til både Android- og iOS-platforme.

Artikel

June 12, 2024

Nye veje til trivsel: E.1’s initiativ for studerendes velvære 

I løbet af de seneste uger har E.1 lanceret initiativet “Nye Veje til Trivsel”, der sigter mod at skabe ro, flow og fordybelse blandt studerende fra videregående uddannelser. 

Pressemeddelelse

June 11, 2024

Vi har brug for at uddanne flere læger lokalt, hvis ambitionerne om at styrke det nære sundhedsvæsen skal indfries

I dag har sundhedsstrukturkommissionen præsenteret sine anbefalinger til, hvordan man løser fremtidens udfordringer i sundhedsvæsnet og skaber et mere sammenhængende sundhedsvæsen med mindre ulighed og nære sundhedstilbud af høj kvalitet i hele landet.

Folkemøde

May 29, 2024

Velfærdsuddannelserne: Hvordan får vi flere unge med ombord?

Kom med til live studievejledning og debat om, hvordan vi får flere varme hænder nu og i fremtiden

De studerende på SDU fortæller om et nærværende studiemiljø til Mette Frederiksen
Pressemeddelelse

April 19, 2024

Psykologiuddannelsen kommer til Esbjerg i 2025

Nu er det officielt, at Syddansk Universitet fra sommeren 2025 starter en ny uddannelse i psykologi på campus i Esbjerg. Så nu skal der gøres klar, så 75 studerende kan starte op næste år. Det er et resultat af et stærkt samarbejde mellem Education Esbjerg og SDU og med stor opbakning fra Esbjerg Kommune, lokale fonde og erhvervslivet.