Artikel

Når man lytter, sker der noget magisk 

February 7, 2024

Hvordan bygger vi en digital platform, som både studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner finder brugbar? Læs med i indlægget og bliv klogere på, hvad der sker, når man lytter.

Målet er klart – at gøre Esbjerg endnu mere tiltalende for de unge studerende og samtidig skabe stærke bånd mellem studerende og deres uddannelses- og karrieremuligheder. Et vigtigt middel for at nå dette mål, er at de studerende og virksomheder, ikke bare bliver hørt, men er en aktiv del af hele processen – især når vi snakker om den digitale platform.

Fra september til december 2023

Første skridt var dybdegående feltstudier og interviews med over 100 studerende, som fandt sted fra september til december 2023. Vi dykkede ned i livet hos vores vigtigste stakeholdere: studerende fra forskellige steder som AAU, SDU, UC SYD, SDMK, EASV og FMS. Hvert interview gav os et lille indblik i de unges dagligdag, deres udfordringer og drømme. 

En ting stod hurtigt klart: de studerende ønsker tættere forbindelse på tværs af institutionerne og muligheder for social integration. De vil begivenheder, der bringer dem sammen med andre studerende på tværs af uddannelsesinstitutionerne, og viste os dermed, at de gerne vil et større socialt netværk. 

Vores mere dybdegående samtaler med de studerende gav os endnu større indsigt. Samtaler, som varede en time, gav os et klart billede af, hvad vores brugere virkelig ønskede sig. Endnu større berøringsflade med erhvervslivet i Esbjerg. Et mere sprudlende socialt liv i Esbjerg, hvor de studerende kommer hinanden endnu mere ved.

Vi blev her bekræftet i, at vi allerede er godt på vej, med de initiativer initiativer vi i forvejen tilbyder. Mere af det!
 

 

Det er vildt fedt med sociale events med andre institutioner, fordi man finder ud af, at man har meget mere til fælles med nogen, som går på en helt anden uddannelse, end den man selv går på.

Studerende fra Esbjerg
Citat fra et af de dybdegående interviews
med 10 forskellige studerende

Hvad har vi lært? 

Findings fra de seneste tre måneder er virkelig brugbare. Vi fandt ud af, at de studerende ikke bare var på udkig efter en informationsplatform; de søgte et fællesskab. De ville være en del af noget større, noget der forstod og anerkendte deres behov.

Denne erkendelse er nu en milepæl for vores projekt, som stræber efter at skabe løsninger, der ikke kun er funktionelle, men som også er empatiske og inkluderende. Vi blev her bekræftet i, at vi allerede er godt på vej, med de initiativer initiativer vi i forvejen tilbyder. Mere af det! 

Som afrunding kan man sige, at udviklingen af den digitale platform aldrig slutter. Vi er først lige startet. Og vores løfte om at lytte og tilpasse os efter vores stakeholderes behov er alfa omega. Vi stræber ikke bare efter at bygge endnu en digital platform, men et levende fællesskab, der skaber bånd på tværs.

E.1 App til Android og iOS

Vi er begejstrede for at annoncere en større opgradering af E.1-oplevelsen, da vi introducerer E.1-appen til både Android- og iOS-platforme.

Artikel

February 7, 2024

Når man lytter, sker der noget magisk 

Hvordan bygger vi en digital platform, som både studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner finder brugbar? Læs med i indlægget og bliv klogere på, hvad der sker, når man lytter.

Mindeord

January 17, 2024

Mindeord til bestyrelsesformand Henrik Uhd Christensen

Det er med stor sorg, at vi i morges modtog beskeden om Henriks bortgang. Som formand for Education Esbjerg var han et fyrtårn, der lyste Esbjerg op. Henrik kæmpede for Esbjerg som en innovativ og attraktiv studie by ved at trække flere uddannelser og studerende til byen.

Artikel

December 21, 2023

Politiske indsatser for flere studiepladser

Vores strategiske tiltag for at øge antallet af studiepladser og tiltrække internationale talenter til Sydvestjylland. Et dybdegående kig på vores samarbejde med uddannelsesinstitutioner og politikere for at forme fremtidens uddannelseslandskab.

Artikel

December 18, 2023

E.1 Mentor Kickoff 2023: En bro mellem studier og karriere

I starten af november 2023 blev det fjerde E.1 Mentorprogram sat i gang. Dette initiativ, som bygger bro mellem Esbjergs videregående uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet, tilbyder studerende vejledning i overgangen fra studieliv til arbejdsliv. Programmet matcher studerende med erfarne mentorer fra forskellige fagområder, og i år er intet mindre end 35 nye mentor-mentee par blevet dannet.