Pressemeddelelse

Jubel i Esbjerg over nye uddannelser

January 17, 2023
E.1 er et helt nyt byggeri af international klasse - tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group og er Education Esbjergs kommende vartegn. Projektet består af i alt 30.000 m2 uddannelsesbygninger samt en masterplan for området Esbjerg Strand (Foto: Christer Holte/Education Esbjerg).

Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund (M) har godkendt tre nye uddannelser, som skal ligge i Esbjerg med det formål at sikre fremdrift for bl.a. den grønne omstilling og SKATs fremtid. De godkendte uddannelser er diplomingeniøruddannelsen i bæredygtig energiteknik, der udbydes gennem Aalborg Universitet, kandidatuddannelsen i idræt og sundhed, der udbydes gennem Syddansk Universitet, samt professionsbacheloren i skat, der udbydes på UC SYD.

Diplomingeniøruddannelsen i bæredygtig energiteknik er blevet til, som en del af samarbejdet mellem Aalborg Universitet og Education Esbjerg, der med uddannelseskonceptet E.1 kommer til at supplere uddannelsesinstitutionernes tilbud med digital understøttelse, tættere erhvervssamarbejde og trivselsrettede tilbud til de studerende. Nyheden om de nye uddannelser glæder direktør for Education Esbjerg, Lone Saaby:

Med den nye diplomingeniøruddannelse ønsker vi at vise, hvordan man kan skabe det bedst mulige uddannelsesmiljø. Det mener vi gøres bedst ved, at man har et ben der fokuserer på fagligheden, samtidig med at man har et andet der fokuserer på trivslen i det daglige, og overgangen fra studierne til arbejdslivet. Vi håber at kunne vise omverdenen, at man med bredt samarbejde i lokalområdet kan skabe et studiemiljø, som kan noget helt særligt, og vi glæder os til at tage imod de nye studerende.

Nyheden om de nye uddannelser skaber ligeledes begejstring på Esbjerg Rådhus, hvor borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V) særligt glæder sig over den hjælpende hånd til den grønne omstilling:

”Vi tager første skridt i retning mod at opbygge et uddannelsesmiljø, der skal understøtte ambitionerne i Esbjerg Erklæringen. Vi når kun i mål med den grønne omstilling, hvis vi har den nødvendige arbejdskraft, og den får vi kun gennem etableringen af uddannelser, der kan tiltrække danske og internationale studerende til Esbjerg. Men der skal mere til de kommende år, bl.a. arbejder vi intensivt på at få en PtX-kandidatuddannelse til byen.”

Bestyrelsesformand i Education Esbjerg, Henrik Uhd Christensen er ligeledes optimistisk omkring udsigten til flere uddannelser, og tilføjer at det taler ind i den langsigtede strategi for Esbjerg:

Det er vores ambition at sørge for at Esbjerg bidrager til at løse Danmarks udfordringer ved at få uddannelser hertil, som løser et konkret problem for samfundet, virksomhederne og borgerne. Beslutningen om at åbne tre nye uddannelser i Esbjerg demonstrerer, at det betaler sig at tænke nyt, når det handler om at møde den regionale efterspørgsel efter arbejdskraft. Dette gjorde sig gældende ved medicinuddannelsen, som startede i efteråret 2022 samt jurauddannelsen, der starter op til efteråret. Ligeledes vil de tre nye uddannelser afhjælpe nogle af de udfordringer vi som land har på skatteområdet, klimaområdet- og i sundhedssektoren.

For yderligere informationer kan følgende kontaktes:

Henrik Uhd Christensen, Bestyrelsesformand Education Esbjerg & CEO VIKING Life-Saving Equipment:

Mail: huc@viking-life.com/ Mobil: +45 2542 8200

Lone Saaby, Direktør Education Esbjerg

Mail: lsa@educationesbjerg.com / Mobil: +45 4126 1748

Jesper Frost Rasmussen, Borgmester Esbjerg Kommune

Mail: jesra@esbjerg.dk / Mobil: +45 2724 18 00