Artikel

“Mentorprogrammet har styrket vores forbindelse til udannelsesverdenen”

June 23, 2022
“Mentorprogrammet har styrket vores forbindelse til udannelsesverdenen” Education Esbjerg

Bettina Søgaard og Dorte Andersen har fra november 2021 til juni 2022 været mentorer for studerende fra Esbjergs videregående uddannelser.
Her har de fået et unikt indblik i de udfordringer, de studerende står overfor i dag, og de har fået en direkte forbindelse til studerende på de videregående uddannelser. Noget som særligt Dorte ser store fordele ved:

“Vi har allerede en god forbindelse til de forskellige uddannelser rundt omkring, og mentorprogrammet er én af måderne, hvorpå vi kan gøre den endnu bedre.”

Mentorprogrammet har også Bettina brugt til at præsentere sin mentee for nogle af de muligheder, der er indenfor KVIST INDUSTRIES’ branche:

“Gennem mentorprogrammet har min mentee og jeg snakket rigtig meget om, hvilke stillinger/arbejdsopgaver hun har interesse indenfor. Og her har det været vigtigt for mig at vise, hvordan hendes uddannelse også er relevant i møbelbranchen.”

Generelt har jeg været meget positiv over forløbet – jeg var lidt betænksom ved det inden, da jeg frygtede, det ville mere tidskrævende, end hvad det har vist sig at være. Jeg har fået mindst lige så meget, som jeg har givet.

Bettina Søgaard, Kvist

Og udover at benytte mentorprogrammets muligheder til at give de studerende et indblik i møbelbranchen, så har de to mentorer også oplevet en udvikling hos dem selv – både personligt og professionelt:

“Fagligt har mentorprogrammet givet mig en unik mulighed for at dele ud af mine erfaringer ift. omstillingen fra studerende til medarbejder. En omstilling, som jeg oplever kan gøre de studerende usikre, og derfor har det været givende at kunne give tips, tricks og deraf også tryghed videre til min mentee.
I forløbet har det været flere fælles workshops, og de har personligt givet mig noget med hjem også. Der har været gode muligheder for at netværke med de andre mentorer, at udveksle oplevelser med de andre og lære af dem,” fortæller Dorte, og Bettina tilføjer:

“Generelt har jeg været meget positiv over forløbet – jeg var lidt betænksom ved det inden, da jeg frygtede, det ville mere tidskrævende, end hvad det har vist sig at være. Jeg har fået mindst lige så meget, som jeg har givet.
Personligt og fagligt kan jeg mærke, at jeg som mentor har fået trænet mine kompetencer inden for 1:1 samtaler, at jeg er blevet stærkere i at lytte og er blevet stærkere i at aflæse, hvad den anden har brug for lige nu og her.”

Bettina Søgaard og Dorte Andersen – FOTO: Education Esbjerg
Bettina Søgaard og Dorte Andersen – FOTO: Education Esbjerg