Artikel

E.1 Mentor Kickoff 2023: En bro mellem studier og karriere

December 18, 2023

I starten af november 2023 blev det fjerde E.1 Mentorprogram sat i gang. Dette initiativ, som bygger bro mellem Esbjergs videregående uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet, tilbyder studerende vejledning i overgangen fra studieliv til arbejdsliv. Programmet matcher studerende med erfarne mentorer fra forskellige fagområder, og i år er intet mindre end 35 nye mentor-mentee par blevet dannet.

Kickoff-arrangementet for E.1 Mentor 2023 var startskuddet til en ottemåneders rejse i personlig og professionel udvikling. Programmet har til formål at skabe nærværende samtaler om livet, uddannelse og karriere, og det blev tydeligt, at både mentorer og mentees var ivrige efter at komme i gang.

E.1 Mentor 2023

Med månedlige møder og planlagte workshops, såsom den med gæstetaler Rikke Østergaard, giver programmet deltagerne både struktur og inspiration til deres samtaler. En ny tilføjelse i år er netværksmøder, der giver yderligere muligheder for at skabe forbindelser og lære af hinanden.

E.1 Mentor understreger vigtigheden af at lære hinanden at kende og afstemme forventninger, hvilket er afgørende for at udvikle en stærk og givende mentorrelation. Værktøjssættet, der er udviklet til programmet, hjælper med at guide disse indledende samtaler og sikre, at begge parter føler sig komfortable og forberedte.

Fra deltagernes perspektiv

Blandt de engagerede mentorer i dette års program er Kimia Sadeghi fra TotalEnergies, hvis oplevelser og refleksioner giver en unik indsigt i programmets værdi.

Jeg meldte mig til E.1 Mentor for at udvikle mine coaching-evner og få yderligere indsigt i STEM-markedet. Det var en overraskelse, men en meget positiv én, da jeg blev matchet med en mentee, der deler min iranske baggrund. Vores første møde gav os en chance for at tale farsi, hvilket var en sjov og uventet overraskelse.

Kimia Sadeghi
Senior Recruitment Partner hos TotalEnergies

Kimia fortsætter med at forklare, hvordan kickoff-arrangementet tilbød en rig mulighed for at netværke og lære andre mentorer at kende. “Det var inspirerende at møde så mange forskellige mennesker med forskellige baggrunde og perspektiver,” siger hun.

Kimia ser frem til resten af programmet, hvor hun forventer at styrke sin forståelse for studerende og de mange forskellige STEM-uddannelser. Hun reflekterer over værdien af programmet, ikke kun for de studerende men også for mentorerne: “Efter kickoffmødet blev jeg endnu mere sikker på, at jeg kan lære noget af min mentee og blive udfordret på mine egne antagelser.”

Artikel

08.12.2023

Oplev de mangfoldige facetter af lærerrollen – Et indblik i E.1 Inspirational talk på UC SYD

E.1 Inspirational Talk kastede denne gang lys over et spændende og ofte overset emne – de ni dimensioner af lærerrollen. Med et panel bestående af fire erfarne lærere, som hver har taget deres uddannelse i forskellige retninger, blev dette oplæg en uundværlig oplevelse for 90 lærerstuderende på UC SYD.

Hvad byder de kommende måneder på?

I løbet af 2024 fortsætter E.1 Mentor-programmet med at tilbyde en række spændende og udviklende aktiviteter. Deltagerne kan se frem til månedlige møder, hvor de kan dykke dybere ind i både professionelle og personlige udviklingstemaer. Et særligt højdepunkt bliver midtvejs-workshoppen den 28. februar, ledet af den inspirerende taler Rikke Østergaard. Derudover introducerer programmet netværksmøder, som giver mentorer og mentees yderligere muligheder for at udveksle erfaringer og udvide deres professionelle netværk. Disse aktiviteter kulminerer i et afsluttende event den 16. maj, hvor deltagerne vil reflektere over rejsen og fejre opnåede succeser.

E.1 Mentor 2023

E.1 Mentor-programmet er mere end bare et mentorship! Det er en mulighed for at bygge broer mellem generationer, kulturer og fagområder. Som vi ser i eksemplet med Kimia og hendes mentee, åbner programmet op for personlig og professionel udvikling for både mentorer og mentees. Med en stærk start på E.1 Mentor Kickoff 2023 ser vi frem til at følge disse dynamiske relationer og deres udvikling i de kommende måneder.

Mød alle virksomhederne i E.1 Mentor 2023

Din Forsyning

Engineered Market Solutions logo

EMS

Esbjerg Kommune

Global Gravity

Harbour Group

MacArtney A/S

NorSea

ObbekjerFonden

Qubiqa

Rambøll

Semco Maritime

Skattestyrelsen

Sparekassen For Nørre Nebel og Omegn

TotalEnergies

Varde Kommune

Viking Life-Saving Equipment

Aalborg Unviersitet

Artikel

February 7, 2024

Når man lytter, sker der noget magisk 

Hvordan bygger vi en digital platform, som både studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner finder brugbar? Læs med i indlægget og bliv klogere på, hvad der sker, når man lytter.

Mindeord

January 17, 2024

Mindeord til bestyrelsesformand Henrik Uhd Christensen

Det er med stor sorg, at vi i morges modtog beskeden om Henriks bortgang. Som formand for Education Esbjerg var han et fyrtårn, der lyste Esbjerg op. Henrik kæmpede for Esbjerg som en innovativ og attraktiv studie by ved at trække flere uddannelser og studerende til byen.

Artikel

December 21, 2023

Politiske indsatser for flere studiepladser

Vores strategiske tiltag for at øge antallet af studiepladser og tiltrække internationale talenter til Sydvestjylland. Et dybdegående kig på vores samarbejde med uddannelsesinstitutioner og politikere for at forme fremtidens uddannelseslandskab.

Artikel

December 18, 2023

E.1 Mentor Kickoff 2023: En bro mellem studier og karriere

I starten af november 2023 blev det fjerde E.1 Mentorprogram sat i gang. Dette initiativ, som bygger bro mellem Esbjergs videregående uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet, tilbyder studerende vejledning i overgangen fra studieliv til arbejdsliv. Programmet matcher studerende med erfarne mentorer fra forskellige fagområder, og i år er intet mindre end 35 nye mentor-mentee par blevet dannet.