Artikel

” Jeg vil udvide mit netværk for at komme tættere på mit drømmejob”

May 16, 2022
I mine øjne giver det rigtig god mening, at man som studerende tilmelder sig mentorprogrammet,” fortæller Emil afslutningsvist.

Siden november har Mick og Emil været mentor og mentee. Sammen har de vendt mange tanker og emner, men centralt har særligt én ting været – springet fra studieliv til arbejdsliv. Samtalerne har givet simultant vokseværk hos de to og har resulteret i Emils nye studiejob og Micks større forståelse for de muligheder, hans netværk besidder.

Mick og Emil havde knapt afholdt et par møder, før de blev enige om deres mål – Emil skulle lande et relevant studiejob.

“Mit primære formål med at tilmelde mig mentorprogrammet var at få en bedre forståelse for, hvilket arbejdsmarked der venter mig på den anden side af min uddannelse. Jeg så muligheden for at få en mentor, som en god vej til at få mere indsigt på det område og til at konfrontere nogle af de bekymringer, som jeg tror, mange af os studerende har. Et par møder inde i programmet blev Mick og jeg enige om, at et studiejob ville være endnu et godt skridt i forhold til at finde mere ro i tiden efter studiet. Det blev derfor vores mål,” fortæller Emil, hvorefter Mick fortsætter:

“Vi satte os til at afdækkede flere forskellige virksomheder, som kunne være gode at besøge i forhold til Emils nær- og interesseområder. I den proces fandt vi blandt andet frem til Frie, hvor jeg i forvejen har en kontakt, som betød, at vi hurtigt fik et virksomhedsbesøg sat i stand. Efter at de havde fået en indledende introduktion af Emil og hans kompetencer, løb Emil selv med bolden og landede jobbet,” fortæller Mick.

“Min oplevelse er, at mange synes, det giver god mening at koble uddannelse og erhvervsliv tættere, end hvad tilfældet historisk har været.”

Mick Bundsgaard, Forretningsudvikler i telesikring & mentor

Emil er dog ikke ene om at lære af mentor-mentee relationen. På grund af forløbet med Emil har Mick også fået et nyt syn på, hvordan han arbejder, og hvordan han i højere grad kan bringe sit netværk i spil i det daglige.

“Jeg tror helt sikkert, at jeg fremover vil række mere ud til mit netværk.
I en travl hverdag, tror jeg desværre tit, jeg forfalder til at kigge meget i min egen navle. Derfor har det også været sundt at bidrage til et anden persons karrierestart. Jeg har ikke tidligere brugt mit netværk, som jeg har brugt det i forhold til Emil, men det har virkelig været givende, så det vil jeg gøre i langt højere grad fremadrettet,” fortæller Mick.

At mentor/mentee relationen er givende for begge parter, er også noget af det, der har gjort, at Mick har meldt sig som mentor igen til den tredje omgang af mentorprogrammet. Lige nu bliver der nemlig søgt mentorer, og derfor har Mick også opfordret sit netværk til at deltage som mentorer. En opfordring, som hans netværk har reagereret positiv på.

“Jeg synes faktisk, at der er stor interesse og respekt omkring mit engagement. Min oplevelse er, at mange synes, det giver god mening at koble uddannelse og erhvervsliv tættere, end hvad tilfældet historisk har været, fortæller Mick og giver også en opfordring til læserne af denne artikel:
Hvis man skulle sidde og have lyst til at give noget af den læring videre eller spare en studerende for unødige bekymringer, som man selv har måtte gøre sig, så bør man melde sig, synes jeg.
Jeg tror, man vil blive positivt overrasket, hvis man deltager i mentorprogrammet – som mentor såvel som mentee. Jeg synes i hvert fald, det har givet enorm værdi at give videre og at få lov til at sætte sine kompetencer i spil på anden vis, end man plejer. Det giver mig flere strenge at spille på, og jeg har fået nogle gode og nye refleksioner, jeg ellers ikke ville have fået.”

“Det har også guidet mig henimod det studiejob, jeg har i dag – Et job, som jeg kan mærke bidrager i forhold til at overføre min teori fra SDU Esbjerg til praksis.”

Emil Søgaard Schøsler, studerer en kandidat i Cultural Sociology og mentee

Også Micks begejstring deler Emil, som ligeledes ønsker at opfordre til, at man deltager i mentorprogrammet:

“Mentorprogrammet har for mig personligt været med til at besvare mange af de spørgsmål, som jeg sad inde med og har dermed fjernet nogle af mine bekymringer. At have fået en mentor, som jeg har kunnet sparre med, og som har ydet og fortsat yder en stor indsats for at ruste mig bedst muligt til arbejdsmarkedet, har været godt for mig, og det har også guidet mig henimod det studiejob, jeg har i dag. Et job, som jeg kan mærke bidrager i forhold til at overføre min teori fra SDU Esbjerg til praksis, hvilket er noget af det, jeg har savnet på mit studie.
I mine øjne giver det rigtig god mening, at man som studerende tilmelder sig mentorprogrammet,”
 fortæller Emil afslutningsvist.

I mine øjne giver det rigtig god mening, at man som studerende tilmelder sig mentorprogrammet,” fortæller Emil afslutningsvist.

Seneste nyheder og pressedækning

Artikel

June 12, 2024

Nye veje til trivsel: E.1’s initiativ for studerendes velvære 

I løbet af de seneste uger har E.1 lanceret initiativet “Nye Veje til Trivsel”, der sigter mod at skabe ro, flow og fordybelse blandt studerende fra videregående uddannelser. 

Pressemeddelelse

June 11, 2024

Vi har brug for at uddanne flere læger lokalt, hvis ambitionerne om at styrke det nære sundhedsvæsen skal indfries

I dag har sundhedsstrukturkommissionen præsenteret sine anbefalinger til, hvordan man løser fremtidens udfordringer i sundhedsvæsnet og skaber et mere sammenhængende sundhedsvæsen med mindre ulighed og nære sundhedstilbud af høj kvalitet i hele landet.

Folkemøde

May 29, 2024

Velfærdsuddannelserne: Hvordan får vi flere unge med ombord?

Kom med til live studievejledning og debat om, hvordan vi får flere varme hænder nu og i fremtiden

De studerende på SDU fortæller om et nærværende studiemiljø til Mette Frederiksen
Pressemeddelelse

April 19, 2024

Psykologiuddannelsen kommer til Esbjerg i 2025

Nu er det officielt, at Syddansk Universitet fra sommeren 2025 starter en ny uddannelse i psykologi på campus i Esbjerg. Så nu skal der gøres klar, så 75 studerende kan starte op næste år. Det er et resultat af et stærkt samarbejde mellem Education Esbjerg og SDU og med stor opbakning fra Esbjerg Kommune, lokale fonde og erhvervslivet.