Pressemeddelelse

Education Esbjerg blive en selvstænig forening med mulighed for medlemskab

September 14, 2022
E.1 er et helt nyt byggeri af international klasse - tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group og er Education Esbjergs kommende vartegn. Projektet består af i alt 30.000 m2 uddannelsesbygninger samt en masterplan for området Esbjerg Strand (Foto: Christer Holte/Education Esbjerg).

Siden starten i januar 2020 har Education Esbjerg anvendt Business Esbjergs velfungerende organisation, men fra 1. oktober 2022 bliver Education Esbjerg en selvstændig forening i egne lokaler og med mulighed for medlemskab blandt byens virksomheder, uddannelsesinstitutioner, omkringliggende kommuner og andre interesserede. Foreningen, der afholder 1. ordinære generalforsamling i marts 2023, udvider bestyrelsen med tre medlemmer: Rikke Vestergaard, Kommunaldirektør i Esbjerg Kommune, Steen Brødbæk, Direktør i Semco Maritime og Henrik Larsen, Rektor på Erhvervsakademi SydVest.

De nye medlemmer er tiltrådt ved stiftende generalforsamling 6. september 2022 og skal være med til at styrke Education Esbjergs mål om at tiltrække flere studerende og uddannelsespladser i Sydvestjylland med Esbjerg som det naturlige centrum. Samtidig er visionen at styrke områdets uddannelsesinstitutioner og derved understøtte en bæredygtig befolkningstilvækst i hele det sydvestjyske.

En agenda som nyvalgt bestyrelsesmedlem Henrik Larsen, Rektor på Erhvervsakademi SydVest, arbejder med til daglig, og han håber derfor på, at hans plads i Education Esbjergs bestyrelse kan styrke samarbejdet mellem de lokale uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet yderligere.

“Vi har i mange år forsøgt at ændre udviklingen i Esbjerg og det Syddanske område. Der skal noget ekstraordinært til, hvor et styrket samarbejde mellem områdets uddannelser er en del af løsningen”, udtaler Henrik Larsen

Efter kommunalvalget i november 2021 overtog Diana Mose, byrådsmedlem (SF), Sarah Nørris’ bestyrelsespost i Education Esbjerg og har dermed været med i lidt under et år. Om udvidelsen af bestyrelsen fortæller hun:

“Vi står overfor en kæmpe udfordring med at tiltrække og fastholde unge mennesker i og omkring Esbjerg. Med de store ambitioner, der nu er lagt ud for Education Esbjergs virke, er det vigtigt for mig, at vi gennem bestyrelsesarbejdet både sikrer en stærk kommunal forankring, bred erhvervsmæssig opbakning og ikke mindst et intensiveret samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner”.

En selvstændig forening

Bestyrelsesformand i Education Esbjerg, Henrik Uhd Christensen, CEO VIKING Life-Saving Equipment ser udvidelsen af bestyrelsen og Education Esbjergs etablering som en selvstændig forening, som et naturligt og vigtigt skridt for at realisere Education Esbjergs visioner.

“Education Esbjerg har haft et godt og tæt samarbejde med Business Esbjerg som vil fortsætte blandt andet omkring det nye og ambitiøse E.1-uddannelseskoncept. Education Esbjerg har nået et aktivitetsomfang, der nødvendiggør et selvstændigt setup, og samtidig ønskes en foreningsstruktur, hvor lokale virksomheder, uddannelsesinstitutioner, omkringliggende kommuner og andre organisationer kan støtte det vigtige formål som medlemmer af foreningen”, udtaler Henrik Uhd Christensen.

Det største projekt i Education Esbjerg til dags dato, E.1. uddannelseskonceptet og Masterplan Esbjerg strand, blev offentliggjort i slutningen af august, og der er derfor flere vigtige punkter på den fremtidige dagsorden for både Education Esbjergs nye bestyrelse samt hele byen. Et arbejde som Esbjergs Borgmester, Jesper Frost Rasmussen, glæder sig til at fortsætte med – som både Borgmester og medlem af Education Esbjergs bestyrelse.

“Jeg er glad for, at vi nu er så langt i processen og er lykkedes med den helt nødvendige frigørelse af Education Esbjerg fra Business Esbjerg. Det bliver godt for begge organisationer, hvor Business Esbjerg kan give erhvervsfremmearbejdet fuldt fokus, mens den store uddannelsessatsning, som vi har sat i gang i Esbjerg Kommune, ligger godt forankret og får det nødvendige fokus hos Education Esbjerg”, udtaler Jesper Frost Rasmussen

I løbet af efteråret 2022 arbejdes der videre på udviklingen af Education Esbjerg som forening og mere information vil følge. Den udvidede bestyrelse, der vil fungere som en interimsbestyrelse frem til foråret 2023, hvor der afholdes en ordinær generalforsamling, består af: 

Bestyrelsesformand Henrik Uhd Christensen, CEO VIKING Life-Saving Equipment, Søren Nørgaard Thomsen, Direktør Blue Water Shipping, Jesper Frost Rasmussen, Borgmester Esbjerg Kommune, Peter Kirk Larsen, Advokat & Managing Partner Kirk Larsen & Ascanius, Diana Mose Olsen Byrådsmedlem (SF), Rikke Vestergaard, Kommunaldirektør Esbjerg Kommune, Steen Brødbæk Direktør Semco Maritime, Henrik Larsen, Rektor Erhvervsakademi SydVest og Lone Saaby, Direktør Education Esbjerg. 

For yderligere informationer kan følgende kontaktes:

Henrik Uhd Christensen, Bestyrelsesformand Education Esbjerg & CEO VIKING Life-Saving Equipment:

Mail: huc@viking-life.com/ Mobil: +45 2542 8200

Henrik Larsen, Rektor Erhvervsakademi Sydvest

Mail: hl@easv.dk / Mobil: +45 4177 5700

Jesper Frost Rasmussen, Borgmester Esbjerg Kommune

Mail: jesra@esbjerg.dk/ Mobil: +45 2724 1800

Diana Mose Olsen, Byrådsmedlem (SF)

Mail: diol@esbjerg.dk / Mobil: +45 2943 2926

Lone Saaby, Direktør Education Esbjerg

Mail: lsa@educationesbjerg.com / Mobil: +45 4126 1748