Artikel

Sommertemperaturen hos KUUF

June 30, 2021
EDUCATION ESBJERG HAR VÆRET FORBI ESBJERG KULTURELLE UNGDOMSFOND (KUUF) FOR AT TAGE SOMMERTEMPERATUREN.

Education Esbjerg har været forbi Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond (KUUF) for at tage sommertemperaturen.

Hos KUUF har foråret og den første del af sommeren været travl. Her er der nemlig blevet arbejdet benhårdt på og åbnet op for ansøgningerne til FLAGS Esbjerg, som er det nye kulturelle talentudviklingsprogram præsenteret af KUUF, Business Esbjerg, Smash!Bang!Pow!, Johan Hoffmann Fonden, Royal Beer, Billetlugen og Volcano.


Her er det nu blevet til fuldt hus, hvilket betyder at alle programmets 25 pladser er blevet besat. KUUF-formand Tobias Olsen har været til samtale med alle ansøgere og er begejstret for den nyetablerede gruppe.

“Jeg har med egne øjne oplevet en rigtig spændende og meget blandet gruppe. Både på alder og i særdeleshed også på interesseområder. Denne blanding af kulturinteresserede vil give FLAGS potentialet til at udvikle de unge og give dem et stort kulturelt netværk samt muligheden for at lære af hinanden på tværs. Denne læring på tværs vil give anledning til nogle gode diskussioner, og er bestemt noget som vi tror vil gavne de unge kulturpersoner.”

Tobias Olsen, Formand i KUUF

- Jeg har med egne øjne oplevet en rigtig spændende og meget blandet gruppe. Både på alder og i særdeleshed også på interesseområder. Denne blanding af kulturinteresserede vil give FLAGS potentialet til at udvikle de unge og give dem et stort kulturelt netværk samt muligheden for at lære af hinanden på tværs. Denne læring på tværs vil give anledning til nogle gode diskussioner, og er bestemt noget som vi tror vil gavne de unge kulturpersoner.

Udover arbejdet med FLAGS har KUUF også støttet festivalen BIFALD samt musikforeningen x og afholdt to fuldt bookede stand-up-paddel events i samarbejde med Laekkerbuks og Ho Bugt Sejlklub. Selv fortæller Tobias Olsen, Formand i KUUF, at begge arrangementer bestod af en masse hyggelige timer og glade deltagere.

Endvidere har KUUF støttet den store Breakdance festival i Esbjerg fra 1. – 3. oktober. Se mere på  https://www.instagram.com/p/CMzun2WD4yt/

Derudover har KUUF også fået ny næstformand. Stillingen har den tidligere elev på Rybners STX AnneSofie Dal Eriksen netop tiltrådt, og det er en beslutning, hun er begejstret for.

“Jeg er vildt glad for det. Jeg sætter meget tid af til KUUF, fordi jeg virkelig synes, at det er fedt. Og så giver det mening for mig, fordi jeg har en masse at gøre med musik, sport og kunst, fortæller hun og tilføjer: – Nu er jeg en del af en fond, hvor jeg er med til at støtte det miljø, som jeg selv er en del af. Jeg ved hvad KUUF kan bidrage til og har selv haft brug for KUUF, så det giver vildt god mening for mig, at jeg nu kan være med til at udbrede kendskabet til KUUF ud til andre, som også befinder sig i det kulturelle miljø.”

AnneSofie Dal Eriksen, Næstformand i KUUF

I 3.g begynder man mere at forholde sig til, hvad man skal bagefter, og mens der bygges videre på det sociale aspekt, skal der også vises, hvad der er af uddannelsesmuligheder. Så en introduktion til selve studiemiljøet i løbet af 2. g ville være et godt sted at starte.

Senere på sommeren vil KUUF yderligere offentliggøre et stort sommerevent, som også vil fungere som 1-års fødselsdagen for KUUF.

Seneste nyheder og pressedækning

Artikel

June 12, 2024

Nye veje til trivsel: E.1’s initiativ for studerendes velvære 

I løbet af de seneste uger har E.1 lanceret initiativet “Nye Veje til Trivsel”, der sigter mod at skabe ro, flow og fordybelse blandt studerende fra videregående uddannelser. 

Pressemeddelelse

June 11, 2024

Vi har brug for at uddanne flere læger lokalt, hvis ambitionerne om at styrke det nære sundhedsvæsen skal indfries

I dag har sundhedsstrukturkommissionen præsenteret sine anbefalinger til, hvordan man løser fremtidens udfordringer i sundhedsvæsnet og skaber et mere sammenhængende sundhedsvæsen med mindre ulighed og nære sundhedstilbud af høj kvalitet i hele landet.

Folkemøde

May 29, 2024

Velfærdsuddannelserne: Hvordan får vi flere unge med ombord?

Kom med til live studievejledning og debat om, hvordan vi får flere varme hænder nu og i fremtiden

De studerende på SDU fortæller om et nærværende studiemiljø til Mette Frederiksen
Pressemeddelelse

April 19, 2024

Psykologiuddannelsen kommer til Esbjerg i 2025

Nu er det officielt, at Syddansk Universitet fra sommeren 2025 starter en ny uddannelse i psykologi på campus i Esbjerg. Så nu skal der gøres klar, så 75 studerende kan starte op næste år. Det er et resultat af et stærkt samarbejde mellem Education Esbjerg og SDU og med stor opbakning fra Esbjerg Kommune, lokale fonde og erhvervslivet.