Artikel

Praksisnærhed og familiære bånd – Grunden til at Esbjerg blev Karolines valg som studieby 

Thomas Khanna Klelund Josephsen
Communications Manager
June 26, 2023

Når det kommer an på at vælge den rette studieby for en jurauddannelse, er der to afgørende faktorer, der bør veje tungt: praksisnærhed og karrieremuligheder. Og her er Esbjerg en by, der virkelig skiller sig ud.

Vi har talt med Karoline, kommende studerende, der har valgt at søge ind på det nyopstartede jurastudie i Esbjerg, og hun deler sine tanker om, hvorfor praksisnærhed og karrieremulighederne er afgørende faktorer for hende. 

For Karoline er praksisnærhed essentielt. Jurastudiet i Esbjerg tilbyder en unik mulighed for at få hands-on erfaring og opleve, hvordan juraen anvendes i det virkelige liv. Hun deler sin begejstring for, hvordan hun blev varmt modtaget hos Kirk Larsen & Ascanius, et anerkendt advokatfirma i Esbjerg, hvor hun startede i job i sommeren 2021. 

– Jeg flyttede allerede til byen i sommeren 2022 på grund af mit arbejde ved Kirk Larsen & Ascanius, hvor jeg blev ansat i november 2021, forklarer hun. Dette gjorde beslutningen om at flytte til Esbjerg inden studiestart noget lettere.  

Karoline fandt en lejlighed i maj 2022 og bemærker, at det ikke var svært at finde noget, der passede hende og kæresten.  

– Der var mange fine lejligheder til gode og overkommelige priser, fortæller hun. Denne lette adgang til boligmarkedet gjorde det endnu mere attraktivt for hende at slå sig ned i Esbjerg. 

Hvorfor er Esbjerg en attraktiv studieby?

Når vi spurgte hende, hvorfor hun valgte at søge ind på jurastudiet i Esbjerg og ikke i de større byer, var svaret klart. Hendes arbejde ved Kirk Larsen & Ascanius og tilstedeværelsen af familie i byen gjorde det til et oplagt valg for hende.  

Jeg har altid godt kunnet lide Esbjerg, og da jeg fik arbejde ved det advokatfirma, som jeg er hos nu, og min bror også bor her, gav det bare sig selv, at jeg skulle hertil!

Karoline Kristiansen
Kommende jurastuderende

Hun understreger også, at hun er meget glad for sin arbejdsplads og fortsat er glad for selve byen. Den centrale beliggenhed i Esbjerg giver hende let adgang til alt, hvad Esbjerg har at byde på.  
 
Når det kommer til fordelene ved at vælge Esbjerg som studieby sammenlignet med andre byer, nævner hun den unikke mulighed for at opleve praksisnærhed i erhvervslivet. Hun bemærker, at Esbjergs erhvervsliv har meget at byde på, og at hun selv har fået lov til at snuse til advokatlivet hos Kirk Larsen & Ascanius.

-Det er mega fedt at have fået den mulighed, det gjorde mig sikker på, at juraen var min vej, siger hun sig hun og fortsætter:

-Jeg ved, at det nye jurastudie her i Esbjerg arbejder tæt med erhvervslivet, og ynder at gøre studiet så praksisnært, som muligt. Tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet er vigtigt!”  
 
Esbjerg har vist sig at være det ideelle valg for Karoline. Geografien, hendes arbejde, boligsituationen og familiære bånd har alle bidraget til hendes positive oplevelse af byen. Hendes nuværende job og efterfølgende karrieremuligheder har styrket hendes interesse for jura og gjort hende sikker på, at hun har valgt rigtigt. Med den nye jurauddannelse i Esbjerg forventer hun en spændende fremtid med praksisnær læring og gode muligheder for karriereudvikling.