Artikel

Her er Education Esbjergs kommende direktør – Lone Saaby er tiltrukket af byens nye handlekraft

February 28, 2022

Education Esbjerg har ansat Lone Saaby som ny direktør. Hun har de seneste seks år været direktør for Sikkerhedsstyrelsen med 200 medarbejdere og base i Esbjerg.

Med Lone Saaby får den sydvestjyske uddannelsessatsning en leder med erfaring fra indflydelsesrige poster i nogle af landets største organisationer samt i centraladministrationen. Hun glæder sig til at bringe sin nationale og internationale baggrund som lobbyist i spil i bestræbelserne på at placere Esbjerg stærkere på landkortet, især når det gælder uddannelser af høj kvalitet.

– Efter seks år præget af en stor transformation i Sikkerhedsstyrelsen har jeg lyst til at prøve noget andet og bygge noget nyt op. Jeg er den entreprenante type, og det tiltaler mig, at Esbjerg efter i mange år at have talt om at tiltrække unge og uddannelser nu også handler på det. Uden førende erhvervsfolk og andre nøglepersoners virkelyst og engagement ville opgaven ikke være interessant for mig. Der er stærke kræfter bag Education Esbjerg, siger Lone Saaby.

Vi skal lave fremtidens uddannelser i Esbjerg, og så skal vi have tilbud i fritiden, så unge udefra vil finde det spændende og interessant at komme til byen

Lone Saaby – Education Esbjergs nye direktør.

ERFARING FRA DE STORE SCENER

Efter den hidtidige leder, Erling Peterssons indsats for at skabe aktiviteter og udvikle koncepter til at bringe studerende og virksomheder tættere sammen, er der nu behov for andre kompetencer til at føre den to år unge organisation videre.

– Vi har søgt en profil med stærke personlige kompetencer, både strategisk, kommunikativt og politisk. Lone Saaby har begået sig på den store scene i København, Bruxelles og i de senere år også i Esbjerg. Med en fortid i blandt andet Dansk Industri har hun alle forudsætninger for at forstå det politiske spil, som uddannelsesområdet i høj grad også er en del af, og at opbygge relationer til de stakeholders, der omgiver Education Esbjerg. I den henseende betragter jeg det som et scoop, at vi har formået af tiltrække Lone til stillingen, siger bestyrelsesformand Henrik Uhd Christensen, der er administrerende direktør, CEO, i Viking Life-Saving Equipment A/S.

”NU ELLER ALDRIG FOR ESBJERG”

Lone Saabys karriere efter kandidatgraden i økonomi fra Københavns Universitet har udfoldet sig i Erhvervs- og Vækstministeriet, Teknologisk Institut, Patent- og Varemærkestyrelsen, Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer og fra 2016 Sikkerhedsstyrelsen. Hun er fra lille sjællandske by, Tølløse, og er vant til at se Danmark i et balanceret og bredere perspektiv, også uddannelsesmæssigt.

– Det skal være godt at bo og have sit virke andre steder end i hovedstaden og i de største byer i Danmark. Jeg tror, det er nu eller aldrig for Esbjerg. Der er politisk truffet en god og rigtig beslutning om at udflytte uddannelser på særligt universitetsniveau, men man skal blot være opmærksom på, at det ikke skal være mere af det samme, men bedre uddannelser og af højere kvalitet. Vi skal lave fremtidens uddannelser i Esbjerg, og så skal vi have tilbud i fritiden, så unge udefra vil finde det spændende og interessant at komme til byen, siger Lone Saaby, 54 år.

Education Esbjergs nye direktør har adresse i en lejlighed i Esbjerg, og hendes øvrige nære liv foregår i et bindingsværkshus fra 1856 i Tølløse, hvor hun bor med sin mand, Torben, der er IT-udvikler. Parret har to voksne børn.

Lone Saaby tiltræder i sit nye job 15. april.