Artikel

Esbjerg oplever betydelig vækst i studieoptag: Esbjerg ligger 5 procentpoint foran de større byer 

August 30, 2023

Esbjerg oplever 6 pct. stigning i optag af studerende sammenlignet med sidste år. Dette i modsætning til Aarhus, Odense, Aalborg og København, der kun oplevede en 1% stigning.

I en bemærkelsesværdig udvikling, oplever Esbjerg som studieby en betydelig stigning på hele 6 pct. i optag af studerende i forhold til sidste års tal. Dette står i kontrast til Aarhus, Odense, Aalborg og København, der blot har oplevet en stigning på 1 pct. i samme periode. 

Tidligere år har vist, at det reelle optag (dvs. hvor bl.a. restoptag og optag på kandidatuddannelser tælles med) er ca. 36% højere end KOT-optaget. Følger 2023 de seneste tendenser, betyder det dermed, at i alt 1.753 studerende forventes optaget på de videregående uddannelser i Esbjerg denne sommer – en stigning på 94 studerende i forhold til året før.   

– Esbjergs stigning i antallet af optagne studerende for sommeren 2023 viser vores vedholdende engagement i at tilbyde kvalitetsuddannelser og et attraktivt studiemiljø, udtaler Lone Saaby, direktør for Education Esbjerg.  

– Vi har lagt en målrettet indsats i at tiltrække dygtige studerende, og denne stigning er et tegn på vores fortsatte vækst. 

Esbjerg har dog ikke været forskånet for de udfordringer, som post-corona tiden har ført med sig. Byen blev hårdt ramt af nedgangen i antallet af optagne studerende, men den positive udvikling i 2023 tyder på en betydelig bedring. Faktisk er fremgangen i antallet af optagne studerende i Esbjerg for 2023 hele 5%-point højere end i de større studiebyer. 

Fremgang skyldes flere faktorer 

Denne bemærkelsesværdige fremgang kan blandt andet tilskrives to faktorer. Først og fremmest har Esbjergs nye jurastudie på SDU tiltrukket hele 50 nye studerende og har ikke tidligere været inkluderet i beregningerne. Både offentlige og private arbejdsgivere glæder sig meget over de nye muligheder, det bringer.  

-Det er vigtigt for vores succesrate, at udflytningen af Skattestyrelsen nu også understøttes med uddannelse, fortæller personskattedirektør Karin Bergen, Skattestyrelsen Ribe til AdvokatWatch og fortsætter, 

-Så rent professionelt er jeg meget glad for, at jurauddannelsen åbner i Esbjerg. Vores arbejde i Skattestyrelsen er jo især juridiske opgaver, så vi har brug for kompetencerne,” siger hun til AdvokatWatch

Martin Bondesen, chefadvokat i Det Faglige Hus udtrykker også stor glæde ved studiestart af den nye Jurauddannelse i Esbjerg.  
 
”Vi har været i hård konkurrence med lokale advokatfirmaer og andre foreninger. Og i særdeleshed med andre af de statslige arbejdspladser. Så vi har endt med at sidde og stjæle lidt fra hinanden, og det er vi kede af,” siger han til AdvokatWatch
 
Derudover har Erhvervsakademi SydVest spillet en afgørende rolle i den positive udvikling. I dette studieår har Erhvervsakademi SydVest (EASV) markeret sig som en eftertragtet uddannelsesinstitution med en bemærkelsesværdig fremgang på hele 22%.  

– Denne succeshistorie er ikke resultatet af tilfældigheder, men derimod et produkt af vores målrettede indsats og kollektive ønske om fornyelse og imødegåelse af nutidens udfordringer, fortæller Johanne Gregersen, bestyrelsesformand for Erhvervsakademi SydVest i en pressemeddelelse.  

Med en positiv udvikling, der er forankret i en målrettet indsats og en vilje til at skabe forandring, knækker Esbjerg kurven. Men der er stadig lang vej, og vi bliver nødt til at rykke sammen i bussen, hvis vi i Esbjerg 2030 skal være en by med stor vækst og mange studerende. 

Artikel

April 17, 2024

Ændringer i Education Esbjergs vedtægter

Her kommer en kort opdatering på de seneste ændringer, vi har foretaget i vores vedtægter, som vil blev præsenteret og godkendt på generalforsamlingen 15. april 2024

Pressemeddelelse

April 16, 2024

Ny formand og tre nye bestyrelsesmedlemmer i Education Esbjerg bestyrelse

På Education Esbjergs generalforsamling, der blev afholdt 15. april 2024, blev der valgt tre nye virksomhedsrepræsentanter ind i bestyrelsen. På det efterfølgende konstituerende bestyrelsesmøde blev Advokat og Partner Peter Kirk Larsen valgt som ny bestyrelsesformand.

Pressemeddelelse

March 19, 2024

Blandede bolcher i kvote 2-ansøgertallet til Esbjerg

I fredags udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, hvor studerende kan blive optaget på baggrund af en samlet vurdering af deres kvalifikationer. Sammenlignet med 2023 er der i år et lille fald på 6 pct. i antallet af førsteprioritetsansøgere til de videregående uddannelser i Esbjerg.

Artikel

February 7, 2024

Når man lytter, sker der noget magisk 

Hvordan bygger vi en digital platform, som både studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner finder brugbar? Læs med i indlægget og bliv klogere på, hvad der sker, når man lytter.