Pressemeddelelse

Bestyrelsesformand i Education Esbjerg er begejstret for regeringens udspil

December 14, 2022

Den nye regering præsenterede i dag sit regeringsgrundlag og en vision for en reform af uddannelsessystemet. Det skaber begejstring i Esbjerg. For reformen indeholder mange af de elementer Esbjerg og Education Esbjerg længe har efterspurgt.

“I Education Esbjerg er vi meget glade for, at den nye SVM-regering har lyttet til virksomheder og sat fokus på, hvordan virksomheder i hele Danmark kan få adgang til kvalificeret arbejdskraft. En uddannelsesreform, der skaber større fleksibilitet og mulighed for tæt samspil mellem uddannelserne og erhvervslivet samt fokuserer på øget trivsel, er lige det, vi har behov for i Esbjerg og Sydvestjylland. Det er det, vi bygger vores lokale uddannelseskoncept E.1 på”, siger Henrik Uhd Christensen, bestyrelsesformand i Education Esbjerg.  

“Større optag på engelsksprogede uddannelser er også noget af det, erhvervslivet i hele landet – herunder ikke mindst Esbjerg – meget længe har efterspurgt. Parterne i uddannelsessamarbejdet i Esbjerg har tidligere fremlagt en ny model for åbning for optag af flere internationale studerende, hvor uddannelsesinstitutioner og virksomheder i et lokalområde i tæt samspil peger på behov for nye engelsksprogede uddannelser og samtidig forpligter sig på at arbejde sammen om at få dimittenderne integreret og i job. Internationale medarbejdere og studerende er helt afgørende for de lokale virksomheder i Esbjerg. Esbjerg er en meget international by, og de internationale dimittender uddannet i byen er meget vigtige for erhvervslivet. Derfor er det meget glædeligt, at regeringen nu vil åbne flere studiepladser for internationale studerende. Vi har stort behov for dem. Vi bidrager meget gerne med vores erfaring med, hvordan vi samarbejder”, fortsætter Henrik Uhd Christensen. 

Omlægningen af uddannelserne frigør samtidig uddannelsesmidler. Her har Henrik Uhd Christensen en stor bøn til regeringen.

“Det er vigtigt at nogle af disse midler bliver brugt på de regionale universitetsuddannelser. Regionale universitetsuddannelser optager ikke så mange studerende som uddannelserne i København og Aarhus. Når der bliver givet et tilskud pr. studerende, er økonomien helt anderledes og dårligere på en uddannelse, der optager 30 studerende i Esbjerg end en der optager 800 studerende. Samtidig har de regionale campusser ikke så store faste basisbevillinger. Det er bydende nødvendigt at få set på det”.  

For yderligere informationer kan følgende kontaktes:

Henrik Uhd Christensen, Bestyrelsesformand Education Esbjerg & CEO VIKING Life-Saving Equipment:

Mail: huc@viking-life.com/ Mobil: +45 2542 8200

Lone Saaby, Direktør Education Esbjerg

Mail: lsa@educationesbjerg.com / Mobil: +45 4126 1748

Seneste nyheder og pressedækning

Artikel

February 7, 2024

Når man lytter, sker der noget magisk 

Hvordan bygger vi en digital platform, som både studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner finder brugbar? Læs med i indlægget og bliv klogere på, hvad der sker, når man lytter.

Mindeord

January 17, 2024

Mindeord til bestyrelsesformand Henrik Uhd Christensen

Det er med stor sorg, at vi i morges modtog beskeden om Henriks bortgang. Som formand for Education Esbjerg var han et fyrtårn, der lyste Esbjerg op. Henrik kæmpede for Esbjerg som en innovativ og attraktiv studie by ved at trække flere uddannelser og studerende til byen.

Artikel

December 21, 2023

Politiske indsatser for flere studiepladser

Vores strategiske tiltag for at øge antallet af studiepladser og tiltrække internationale talenter til Sydvestjylland. Et dybdegående kig på vores samarbejde med uddannelsesinstitutioner og politikere for at forme fremtidens uddannelseslandskab.

Artikel

December 18, 2023

E.1 Mentor Kickoff 2023: En bro mellem studier og karriere

I starten af november 2023 blev det fjerde E.1 Mentorprogram sat i gang. Dette initiativ, som bygger bro mellem Esbjergs videregående uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet, tilbyder studerende vejledning i overgangen fra studieliv til arbejdsliv. Programmet matcher studerende med erfarne mentorer fra forskellige fagområder, og i år er intet mindre end 35 nye mentor-mentee par blevet dannet.