Pressemeddelelse

Bestyrelsesformand i Education Esbjerg er begejstret for regeringens udspil

December 14, 2022

Den nye regering præsenterede i dag sit regeringsgrundlag og en vision for en reform af uddannelsessystemet. Det skaber begejstring i Esbjerg. For reformen indeholder mange af de elementer Esbjerg og Education Esbjerg længe har efterspurgt.

“I Education Esbjerg er vi meget glade for, at den nye SVM-regering har lyttet til virksomheder og sat fokus på, hvordan virksomheder i hele Danmark kan få adgang til kvalificeret arbejdskraft. En uddannelsesreform, der skaber større fleksibilitet og mulighed for tæt samspil mellem uddannelserne og erhvervslivet samt fokuserer på øget trivsel, er lige det, vi har behov for i Esbjerg og Sydvestjylland. Det er det, vi bygger vores lokale uddannelseskoncept E.1 på”, siger Henrik Uhd Christensen, bestyrelsesformand i Education Esbjerg.  

“Større optag på engelsksprogede uddannelser er også noget af det, erhvervslivet i hele landet – herunder ikke mindst Esbjerg – meget længe har efterspurgt. Parterne i uddannelsessamarbejdet i Esbjerg har tidligere fremlagt en ny model for åbning for optag af flere internationale studerende, hvor uddannelsesinstitutioner og virksomheder i et lokalområde i tæt samspil peger på behov for nye engelsksprogede uddannelser og samtidig forpligter sig på at arbejde sammen om at få dimittenderne integreret og i job. Internationale medarbejdere og studerende er helt afgørende for de lokale virksomheder i Esbjerg. Esbjerg er en meget international by, og de internationale dimittender uddannet i byen er meget vigtige for erhvervslivet. Derfor er det meget glædeligt, at regeringen nu vil åbne flere studiepladser for internationale studerende. Vi har stort behov for dem. Vi bidrager meget gerne med vores erfaring med, hvordan vi samarbejder”, fortsætter Henrik Uhd Christensen. 

Omlægningen af uddannelserne frigør samtidig uddannelsesmidler. Her har Henrik Uhd Christensen en stor bøn til regeringen.

“Det er vigtigt at nogle af disse midler bliver brugt på de regionale universitetsuddannelser. Regionale universitetsuddannelser optager ikke så mange studerende som uddannelserne i København og Aarhus. Når der bliver givet et tilskud pr. studerende, er økonomien helt anderledes og dårligere på en uddannelse, der optager 30 studerende i Esbjerg end en der optager 800 studerende. Samtidig har de regionale campusser ikke så store faste basisbevillinger. Det er bydende nødvendigt at få set på det”.  

For yderligere informationer kan følgende kontaktes:

Henrik Uhd Christensen, Bestyrelsesformand Education Esbjerg & CEO VIKING Life-Saving Equipment:

Mail: huc@viking-life.com/ Mobil: +45 2542 8200

Lone Saaby, Direktør Education Esbjerg

Mail: lsa@educationesbjerg.com / Mobil: +45 4126 1748

Seneste nyheder og pressedækning

Artikel

June 12, 2024

Nye veje til trivsel: E.1’s initiativ for studerendes velvære 

I løbet af de seneste uger har E.1 lanceret initiativet “Nye Veje til Trivsel”, der sigter mod at skabe ro, flow og fordybelse blandt studerende fra videregående uddannelser. 

Pressemeddelelse

June 11, 2024

Vi har brug for at uddanne flere læger lokalt, hvis ambitionerne om at styrke det nære sundhedsvæsen skal indfries

I dag har sundhedsstrukturkommissionen præsenteret sine anbefalinger til, hvordan man løser fremtidens udfordringer i sundhedsvæsnet og skaber et mere sammenhængende sundhedsvæsen med mindre ulighed og nære sundhedstilbud af høj kvalitet i hele landet.

Folkemøde

May 29, 2024

Velfærdsuddannelserne: Hvordan får vi flere unge med ombord?

Kom med til live studievejledning og debat om, hvordan vi får flere varme hænder nu og i fremtiden

De studerende på SDU fortæller om et nærværende studiemiljø til Mette Frederiksen
Pressemeddelelse

April 19, 2024

Psykologiuddannelsen kommer til Esbjerg i 2025

Nu er det officielt, at Syddansk Universitet fra sommeren 2025 starter en ny uddannelse i psykologi på campus i Esbjerg. Så nu skal der gøres klar, så 75 studerende kan starte op næste år. Det er et resultat af et stærkt samarbejde mellem Education Esbjerg og SDU og med stor opbakning fra Esbjerg Kommune, lokale fonde og erhvervslivet.