Artikel

Netværk på tværs: “Vi skal gøre verden større og løfte hinanden”

June 7, 2021

EDUCATION ESBJERGS E.1 MENTOR PROGRAM KUNNE TORSDAG D. 10. JUNI ENDELIG SAMLE ALLE MENTOR-MENTEE PAR TIL MIDTVEJSWORKSHOP. DET VAR FØRSTE GANG, AT FLERE AF PARRENE MØDTE HINANDEN FYSISK, OG EFTERMIDDAGEN BESTOD BLANDT ANDET AF OPLÆG FRA HJERMINDLINK V. CHRISTIAN HJERMIND OG FRA ANETT EGSGAARD, ADM. DIREKTØR V. TELESIKRING.

Solen og en skyfri himmel byder mentorprogrammets mentees og mentorer velkommen til Esbjerg Park. Indenfor, hældes kaffen op og kagen nippes der roligt til. Klokken er omkring 15, og ved de otte klargjorte borde sidder deltagerne spændte på at modtage eftermiddagens indhold.
Hvad midtvejsworkshoppen indeholder ved hverken mentorer eller mentees endnu, men mentoren Anna Fabrin Røjkjær fra Esbjerg Kommune har alligevel nogle forhåbninger om, hvad hun kommer til at tage med sig hjem. 

“Jeg håber, at især oplægget fra Christian Hjermind giver nogle værktøjer, vi kan bruge. Jeg har ikke rigtig noget erfaring fra tidligere med at være mentor, så jeg har taget den lidt på gefühlen her de sidste par samtaler, vi har haft. Så jeg ved ikke, om jeg har nogle konkrete forventninger, men jeg har nogle forhåbninger om, at han kommer med noget godt, som vi kan bruge”, udtaler hun.

“Jeg er positivt overrasket. Jeg synes, arrangementet er blevet afholdt på en god måde. Det er svært at komme med noget viden, som er relevant for os allesammen, fordi vi er forskellige steder henne, men alligevel virker det til, at alle har fået noget, som de kan tage med sig. Og så har vi også lært hinanden at kende på tværs, hvilket har været rigtig spændende”

Mentee Jeanne Nørgaard, SDU

Hos menteen Chen Jingchang fra EASV er det særligt mødet med de andre mentees, han ser frem til:

“Min mentor har hjulpet mig med ansøgningsprocesser i forhold til studiejobs, og jeg har så fået et studiejob nu. Så hvordan vi skal fortsætte vores forhold bagefter, det er noget af det, jeg har lyst til at høre om hos de andre par – hvordan de andre par arbejder sammen “ fortæller han.